Online Booking - Klik her!

Ergoterapi

- muliggør deltagelse i hverdagsaktiviteter

Har du eller dine pårørende gennem den senere tid oplevet ændringer i forhold til din deltagelse i aktiviteter i hverdagen? Ændringerne kan eksempelvis komme til udtryk ved hurtigere træthed, udfordringer ved spise eller drikke, udfordringer med at holde og gribe om forskellige genstande eller noget andet.

Ergoterapi henvender sig til en bred målgruppe. Oplever du at være påvirket inden for følgende områder, kan ergoterapi være noget for dig:

 • Nedsat koncentration eller hukommelse.
 • Udfordringer i forhold til indlæring.
 • Barriere i din kommunikation med andre.
 • Nedsat funktion i arme og hænder.
 • Nedsat mimik og sprogbesvær.
 • Genoptræning efter operation.

Hvis du oplever en udfordring i forhold til din hverdag, og denne ikke fremgår i ovenfor beskrevne områder er du altid velkommen til at kontakte os, for at få afklaret om ergoterapi kunne være relevant for dig.

Hvad er ergoterapi og hvordan kan det hjælpe mig?

Ergoterapi er en sundhedsfaglig profession, som tager afsæt i deltagelse i hverdagslivet. Formålet med ergoterapi er at muliggøre aktiviteter, der giver mening, så du bliver i stand til selvstændigt at klare dagligdagen i hjemmet, på arbejdet eller på uddannelsesinstitutioner, samtidig med at din livskvalitet bevares eller opbygges.

Ergoterapi kan bidrage til at øge din sundhed og livskvalitet. Dette sker gennem en medvirken til, at du får dine grundlæggende behov for aktivitet og deltagelse i hverdagslivet opfyldt, samtidig med at det forebygges at yderligere problemer i forhold til aktivitet opstår.

Ergoterapi tager udgangspunkt i undersøgelse og samtale

Ergoterapi tager udgangspunkt i en ergoterapeutisk undersøgelse og samtale omkring dine ressourcer og begrænsninger. Ved at klarlægge dine ressourcer og begrænsninger i din hverdag får ergoterapeuten et udgangspunkt for den videre behandling, samtidig med at dette kan bidrage til at vise en eventuel udvikling af din funktionsevne.

I forbindelse med samtalen og undersøgelsen fastlægges et mål for forløbet i et samarbejde mellem dig og ergoterapeuten.

Under samtalen, og som en del af behandlingen, vil du kunne få råd og vejledning om hvordan du kan bibeholde og forbedre dit nuværende funktionsniveau.  

Hvornår kan ergoterapi hjælpe?

Ergoterapi kan afhjælpe mange aktivitetsproblematikker; store som små. Aktivitetsproblematikker opstår typisk i forbindelse med psykisk eller fysisk sygdom alder, funktionsnedsættelser eller i forbindelse med medfødte eller kroniske lidelser. Du kan også opleve aktivitetsproblematikker i forbindelse med en hjerneblødning eller efter en ulykke.

Aktivitetsproblematikker kan i hverdagen komme til udtryk ved eksempelvis at komme ud af sengen, spise og drikke, købe ind, transportere sig fra det ene til det andet, under arbejde, i forbindelse med sociale aktiviteter, osv.

Hvad er omfanget af et forløb med ergoterapi?

Omfanget af et ergoterapeutisk behandlingsforløb vil variere meget fra person til person, alt afhængig af problemets eller problemernes art og omfang. Ofte vil behandlingen bestå af ergoterapeutiske behandlinger på klinikken, suppleret med specifikke øvelser, du kan udføre derhjemme.

Hvordan kommer jeg i gang med ergoterapi?

Hvis du oplever problemer i forhold til at deltage i enkle gøremål i hverdagen, er du velkommen til at kontakte klinikken med henblik på en afklaring af hvorvidt ergoterapi kan hjælpe dig.

Du kan også komme i kontakt med ergoterapeuten, hvis din fysioterapeut vurderer, at dit funktionsniveau kan løftes ved en fælles indsats med både fysioterapeuten og ergoterapeuten.

Praktiske oplysninger

Ergoterapi finder du hos BeneFiT i:

I gang, få hjælp, spørgsmål mv.?

Kontakt Bene-FiT

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil vide hvordan vi kan hjælpe dig eller du har spørgsmål.

Andre behandlingsmuligheder

Prøv også at læse om:

BeneFiT er mere end fysioterapi..

BeneFiT er et fællesskab af fysioterapiklinikker med mere end 180 medarbejdere med sundhedsfaglig baggrund - fordelt på 22 lokationer. Klinikkerne er lokalt forankrede og fører en række forskellige tilbud og ydelser målrettet din sundhed og livsstil. BeneFiT arbejder primært med fysioterapi - men tilbyder også andre sundhedsydelser ligefra akupunktur til ergonomisk vejledning på din arbejdsplads.

Du behøver ikke at have ondt for at få det bedre.

Kontakt os allerede idag...

Ergoterapi finder du hos BeneFiT i:

Fokus på mennesket bag - din krop, dit liv, din trivsel

 • Alt under samme tag
 • Let at komme i gang
 • Central beliggenhed
 • Høj faglighed & etik
 • Fysioterapeuter og andet autoriseret personale
 • Grundig vejledning
 • Find din lokale BeneFiT

  BeneFiT er en kæde af sundhedsvirksomheder med fysioterpi som speciale.

  Find din lokale BeneFiT her..

 • Motion på arbejdspladsen

  I BeneFiT Øvelsesbank finder du et stort udvalg af videoer med gode øvelser og træningsprogrammer du kan lave på jobbet.

  Få pulsen op her.. BeneFiT Øvelsesbank

 • Motorisk udvikling og læring hos børn

  Børns motoriske udvikling sker gennem bevægelse. Men hos nogle børn foregår denne læring langsommere end hos andre jævnaldrende.

  Læs mere her.. Motorisk udvikling hos børn

Generelle sider BeneFiT Danmark

Vi bruger cookies til at huske dine valg og til statistik. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere her..