Online Booking - Klik her!
Højbjerg - nyhed - fertilitetsbehandling

Fertilitetsbehandling

Her på BeneFiT Højbjerg Fysioterapi henvender fysioterapeut Anne Krabbe sig til de kvinder og par, der kæmper med fertilitetsproblemer, hvor hun benytter forskellige behandlingsmetoder for at fremme funktionen i de reproduktive organer.

Hvordan kan arvæv, smerter, spændinger og nedsat bevægelighed nedsætte vores chancer for at blive gravid?

Hvordan påvirker arbejdsstillinger, holdning og motionsvaner vores frugtbarhed?

Hvordan kan man ved hjælp af fysioterapi optimere chancerne for at blive gravid?

Fysioterapeut Anne Krabbe har den faglige ekspertise og erfaring til at hjælpe dig/jer med fertilitets-problematikken.

Fertilitet og fysioterapi

Musklerne omkring vores reproduktive organer kan ligesom andre muskler i kroppen blive opspændte og dysfunktionelle pga.. ubalancer i kroppen, og ved hjælp af manuel terapi og øvelser kan man få muskulaturen omkring disse organer til at slippe sin spænding.

Spændt muskulatur kan trække leddene skæve og holde dem i en forkert position, samtidig med at det kan forhindre en optimal funktion af kredsløb og lymfesystem.

Under mødet med de kvinder eller de par, der har problemer med fertiliteten, lytter jeg til patientens forhistorie og symptomer, og ud fra den indledende fysioterapeutiske undersøgelse, finder jeg i samarbejde med kvinden/parret frem til behandlingsstrategien.

Årsager til ubalancer i kroppen og herunder infertilitet kan være:

 • Endometriose
 • PCO/PCOs
 • Arvæv efter underlivsinfektioner eller –operationer
 • Traumer i form af fald/færdselsulykker
 • Stress
 • Holdningsproblemer
 • Blokeringer i rygsøjle og bækkenled

Her på klinikken har jeg forskellige fysioterapeutiske behandlingsteknikker, som jeg benytter mig af:

Massage

Massage og hermed Mercier-metoden (se www.mercier-therapy.com) er en dybdegående manuel behandlingsform, der fremmer funktionen i de reproduktive organer ved at fremme organernes bevægelighed samt øge blodcirkulationen. Desuden lindres smerter i og omkring bækkenregionen ved, at fascier og spændt væv afspændes, hvormed kvinden opnår en følelse af velvære og afspændthed.

Træningsterapi

Vi udfører træningsterapi ud fra Mojzisova-metoden, hvor vi generelt ønsker at øge aktivitetsniveauet hos mennesker med meget stillesiddende livsstil. Inaktivitet kan påvirke hormonbalancen i negativ retning, ift. reproduktion - særligt hos kvinder med PCO. Derudover bruger vi mere specifik øvelsesterapi for at understøtte den manuelle behandling, f.eks. holdningskorrigering, ledmobilisering, venepumpeterapi, Psoas-release (den store hoftebøjer, som menes at have særlig betydning for reproduktionen) samt rådgiver i passende træningsmængde, da for megen træning ligeledes kan påvirke fertiliteten negativt.

Laserterapi

Biostimulerende laserterapi er en forholdsvis ny metode indenfor fertilitetsbehandling, og både herhjemme og i udlandet er vi begyndt at se flere og flere ”laser-babyer”. Dvs. børn født af en ellers infertil mor efter behandling med laserterapi.

Biostimulerende laser øger blodgennemstrømningen i vævet samt styrker kroppens produktion af ATP. Blodgennemstrømningen i vævet øges, og helingsprocessen forstærkes, samtidig med at immunforsvaret styrkes, hvormed bakterier, vira og svamp bekæmpes. Behandlingen anbefales til kvinder med:

Behandlingen anbefales til kvinder med:

 • Endometriose
 • Hormonel ubalance (f.eks. pga. PCO og PCOS)
 • Nedsat ægkvalitet (f.eks. pga. høj alder)
 • Nedsat blodcirkulation (kan skyldes inaktivitet, alder, åreforkalkning, arvæv grundet tidligere operationer f.eks. af æggestokke eller i forbindelse med kejsersnit eller underlivsbetændelser)
 • Muskelspændinger i de omkringliggende muskler, som kan blokere for både nerve-og karforsyning
 • Infektioner/inflammationer i underlivet såsom allergier, svamp, herpes, clamydia. Laserbehandlingen skal her kombineres med medicinsk behandling
 • Samt mænd med nedsat sædkvalitet

Mange af de ovenstående problemstillinger kan være sværre at diagnosticere, derfor kan laserbehandlingen kombineret med andre af de nævnte behandlingsteknikker (evt. Mojzisova- og Mercier-tektnik) være relevant hos kvinder og par, der har problemer med infertilitet.

Ca. 50 % af mine klienter under 40 år opnår graviditet allerede efter første behandlingsforløb med laser, men i sjældne tilfælde kan det være nødvendigt at gentage behandlingen i 2-3 cykler, dog skal kvinder over 40 år forvente længere behandlingstid og lavere succesrate. De fleste kvinder vil dog ofte mærke effekt allerede efter første forløb i form af nedsatte smerter i lænd og underliv, lindring af symptomer i eventuelle infektioner samt få mere regelmæssige menstruationer. De fleste mænd vil opleve forbedret sædkvalitet allerede efter 3 behandlinger.

Kontakt os allerede i dag!

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller søger yderligere informationer omkring behandlingsforløbet. Du kan også booke en tid med det samme ved at kontakte os på klinikkens telefon, som er: 8614 9089.

Beretninger fra fertilitets-forløbet hos Anne Krabbe:

Marianne:
"Efter at have været ufrivillig barnløs igennem mange år, var jeg begyndt at give op. Fem inseminationsbehandlinger og 7 reagensglasbehandlinger havde tæret hårdt på mig. Jeg havde været gravid fire gange, men enten var graviditeten uden for livmoderen eller også så udviklede fosteret sig ikke.

Vi havde ét forsøg tilbage på fertilitetsklinikken. Vi havde besluttet os for, at det nu var sidste chance. I samråd med fertilitetslægen blev jeg deltidssygemeldt, så min krop kunne få tilstrækkelig med ro, og samtidig startede jeg op ved fysioterapeut Anne Krabbe ved BeneFiT i Højbjerg for at få laserbehandling, Mercier-terapi samt undervisning i specialøvelser, som jeg på daglig basis lavede derhjemme. I forhold til specialøvelserne fulgte jeg bogen ”Fertilitet og Fysioterapi” af Anne Marie Jensen.

Besøgene på klinikken og de daglige øvelser derhjemme blev en fast del af min fertilitetsbehandling. Jeg blev gravid for 5. gang, og i modsætning til tidligere var graviditetstallene høje fra starten, og fosteret har udviklet sig helt normalt. I dag var vi til 20 ugers skanning, og alt så helt perfekt ud. Det er selvfølgelig svært at sige, hvad der har været de afgørende faktorer, men det er først nu, hvor jeg for første gang benytter mig af Anne Krabbes ekspertise, at jeg er kommet så langt i en graviditet. Under behandlingen kommenterede lægen på fertilitetsklinikken, at min slimhinde var blevet tykkere end tidligere, hvilket kan have været en faktor for den lilles udvikling. Behandlingen ved Anne er netop med til, at slimhinden bliver tykkere.

Mange tak til Anne for hendes støtte og hjælp. Vi glæder os vanvittig meget til at blive forældre.

Christina
”Jeg har gået til fertelitetsbehandling hos Anne Krabbe. Min historie er muligvis anderledes end andre, som har haft vanskeligheder med at blive gravid. Jeg blev nemlig hurtigt gravid med mit første barn, og da vi gerne ville have vores andet barn, blev jeg også gravid hurtigt her. Dog resulterede min anden graviditet i en spontan abort i uge 12.

Vi var rigtig kede af det, og ville bare gerne være gravide hurtigt igen. Dog gik min krop helt ned. Jeg blev syg med voldsom lungebetændelse, min cyklus var helt uregelmæssig, og min krop var stresset. Jeg søgte råd hos læge og gynækolog, som blot sagde at det skulle have tid. Efter nogle måneder med forvirret cyklus, følte jeg, at jeg burde gøre noget, og opsøgte derfor Anne. Hun gav mig en masse gode råd, både øvelser som jeg skulle lave hjemme samt laser, som skulle genopbygge min krop. Min cyklus begyndte at rette sig mere og mere til efter disse behandlinger, og jeg begyndte at få det bedre.

Derudover var det rart at føle, at man gjorde noget godt for sig selv. At man havde Anne, som kunne lytte, støtte og forstå - hvor hård en process det er man går igennem, både når man aborterer samt kæmper med at blive gravid. Ca. 7 måneder efter min abort, blev jeg gravid igen. Jeg er nu i uge 38, så det kan ske når som helst, og vi glæder os. Tak til Anne for hjælp og støtte både fysisk og psykisk, da vi mistede og kæmpede for at blive gravide igen.”

BeneFiT Klinikker:

BeneFiT Højbjerg
Saralyst Alle 40 Se kort
8270 Højbjerg
Telefon 8614 9089
Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Åbningstider
Man- Tors: kl. 8.00-18.00
Fre: 08.00-16.00

Fokus på mennesket bag - din krop, dit liv, din trivsel

 • Alt under samme tag
 • Let at komme i gang
 • Central beliggenhed
 • Høj faglighed & etik
 • Fysioterapeuter og andet autoriseret personale
 • Grundig vejledning
 • Før og efter fødsel

  Det er en fordel for både dig og dit barn at kroppen er klar til fødslen og bagefter, når der skal strammes op igen.

  Læs mere om fødselstræning

 • Find din lokale BeneFiT

  BeneFiT er en kæde af sundhedsvirksomheder med fysioterpi som speciale.

  Find din lokale BeneFiT her..

 • Ondt i ryggen?

  Diskusprolaps er en ret almindelig tilstand. Det anslås, at omkring fire procent af den danske befolkning får smerter fra diskusprolaps, på et eller andet tidspunkt i livet.

  Diskusprolaps – læs om symptomer og find gode råd

Generelle sider BeneFiT Danmark