Online Booking - Klik her!

De "strålende" smerter!

Hvilke problemer havde du og hvordan påvirkede det hverdagen?

Jeg havde gennem lang tid haft ondt i mine ben, ned langs ydersiden af benene og jeg kunne næsten ikke gå. Især når jeg havde siddet ned eller når jeg havde kørt bil var det slemt. Jeg var ikke i tvivl om at udsprang fra den nederste del af rygsøjlen. Jeg fik at vide at jeg skulle træne for at styrke min muskulatur, så ville jeg få det bedre. Især hvis jeg smed nogle af de overflødige kilo jeg bar rundt på. Jeg kunne ikke holde ud at gå på arbejde og sagde mit job op og gik på efterløn.

Jeg tog på Højskole for at tabe mig og komme i bedre form. Der var bare et stort problem, smerter!

Smerterne modarbejdede mit ønske om at komme i bedre form. Jeg kunne ikke deltage i motionsundervisningen og i de andre timer, hvor jeg sad på en stol, kunne jeg ikke rejse mig uden at have ulidelige smerter. Efter et par måneder på den måde, blev jeg mere og mere desperat. Jeg indså, at der skulle noget andet til, jeg kunne ikke klare problemet selv.

Jeg havde læst lidt om, at akupunktur var godt mod smerter. Også mod den slags smerter som jeg havde. Så jeg bestilte en tid hos Anne Mette Herforth, BeneFiT i Herning.

Hvordan oplevede du akupunkturbehandlingen?

Da der skulle være tid til en forundersøgelse, var der afsat ekstra tid ved den første behandling. Anne Mette spurgte ind til, hvordan jeg have det. Jeg forklarede om mine smerter og hvordan de strålede ned på ydersiden af benene, især gennem den højre balle. Mens jeg lå på briksen, bøjede Anne Mette mine ben på forskellige måder og retninger, så hun kunne danne sig et billede af mine smerter.

Anne Mette mente at akupunktur var den rette behandling.

Liggende på maven, fik jeg sat nåle i på ryggen, i ballerne og ned langs ydersiden af benene. Der blev sat strøm til nålene. Jeg skulle sige hvornår jeg kunne mærke at det snurrede i hver nål. Det er på ingen måde ubehageligt eller gør ondt, heller ikke når nålene bliver sat i. Der ligger man så en lille halv time. Anne Mette bliver i lokalet hele tiden under behandlingen. Det er rart, så kan man få svar på alle de spørgsmål man har om akupunktur, smerter og om ishockey, der afholdtes, nemlig VM i Herning på det tidspunkt.

Efter en lille halv time blev strømmen cuttet, nålene pillet ud, behandlingen var slut. Allerede på vej hjem kunne jeg mærke en forskel. Smerterne var aftaget væsentligt, jeg tænkte waov. Nu kunne jeg så småt begynde at deltage i motionstimerne på højskolen, og det bedste var, at jeg kunne gå lidt længere, uden de vilde smerter. Jeg glædede mig til næste behandling, vi havde aftalt et forløb på 6 behandlinger i alt.

En lille uge senere mødte jeg op til næste behandling. Også denne gang var der stor fremgang efter behandlingen. Mine smerter når jeg rejste mig fra en stol var pludselig ikke permanente, de begyndte at aftage efter 10-15 sekunder når jeg var kommet op at stå. Jeg begyndte at kunne gå 4-5000 skridt hver dag. Jeg blev meget gladere, mere social og fik troen på at jeg nok skulle blive rask igen tilbage.

Hvordan har du det efter endt behandlingsforløb?

De gik længere og længere tid mellem de sidste 4 behandlinger. Det hele blev bare bedre og bedre. At smerterne er væk gør, at jeg kan træne igen. I dag er jeg i fitnesscenter et par gange om ugen og jeg går min. 10.000 skridt hver dag.

Mvh Brian

Læs mere om behandlingen i akupunkturklinikken BeneFiT Herning: AkupunkturKlinikken

Fokus på mennesket bag - din krop, dit liv, din trivsel

 • Alt under samme tag
 • Let at komme i gang
 • Central beliggenhed
 • Høj faglighed & etik
 • Fysioterapeuter og andet autoriseret personale
 • Grundig vejledning
 • Motion på arbejdspladsen

  I BeneFiT Øvelsesbank finder du et stort udvalg af videoer med gode øvelser og træningsprogrammer du kan lave på jobbet.

  Få pulsen op her.. BeneFiT Øvelsesbank

 • Find din lokale BeneFiT

  BeneFiT er en kæde af sundhedsvirksomheder med fysioterpi som speciale.

  Find din lokale BeneFiT her..

 • Ondt i ryggen?

  Diskusprolaps er en ret almindelig tilstand. Det anslås, at omkring fire procent af den danske befolkning får smerter fra diskusprolaps, på et eller andet tidspunkt i livet.

  Diskusprolaps – læs om symptomer og find gode råd

Generelle sider BeneFiT Danmark