Hvad er formålet med genoptræning?

Hvad er formålet med genoptræning?

Formålet med genoptræning er at hjælpe dig tilbage efter en operation, skader eller længere tids sygdom.

Formålet med genoptræning er at hjælpe dig tilbage efter en operation, skader eller længere tids sygdom. Målet med genoptræning er desuden optræning af din funktionsevne med fokus på at:

 • Opnå samme funktionsniveau som tidligere

 • Opnå det bedst mulige funktionsniveau

Der er flere grunde til, du kan have brug for genoptræning. Du kan f.eks. få brug for genoptræning efter indlæggelse på et sygehus (operation, sygdom eller ulykke) og ved blandt andet svækkelse efter længere tids sygdom i dit hjem. Du bør være opmærksom på, at du kan få brug for vedligeholdelsestræning efter endt genoptræningsforløb. Dette skyldes, at du skal fastholde dit funktionsniveau.

Blandt andet i Dronninglund kan vi være behjælpelige, hvis du kommer fra en af de omkringliggende byer i Nordjylland og har brug for genoptræning. Hos BeneFiT Dronninglund hjælper vores fysioterapeuter dig med at tilrettelægge det optimale genoptræningsforløb. Vi tilbyder blandt andet genoptræning i forbindelse med:

 • At du har fået et nyt knæ eller hofte
 • Efter en kikkertoperation
 • Efter en skulderoperation
 • I forbindelse med en rygoperation
 • Ved andre operationer
 • I forbindelse med sportsskader som: ankel, knæ, skulder, hofte og fibersprængninger
 • Ved længerevarende sygdomsforløb og kroniske sygdomme
 • Hvis du har brudskader.

Genoptræning hos BeneFiT Dronninglund

Bor du i Dronninglund, Hals, Brønderslev eller Hjallerup, og har du brug for hjælp til genoptræning? Hos BeneFiT Dronninglund kan vi hjælpe dig. Kontakt os meget gerne, hvis vi skal hjælpe dig. Vi hjælper blandt andet med genoptræning efter et knoglebrud, operation eller sygdom.

Genoptræning efter knoglebrud

Du kan få et knoglebrud flere steder på din krop. Hos BeneFiT Dronninglund kan vi hjælpe dig med at komme trygt og sikkert tilbage efter et knoglebrud på fx. hofte, lårben eller et overarms-brud. Med hjælp fra vores erfarne fysioterapeuter kan vi tilbyde dig hjælp til et genoptræningsforløb, så du hurtigst muligt kan reducere dine smerter og komme tilbage til hverdagen.

Genoptræningsforløb

Et genoptræningsforløb starter altid med en konsultation hos en af vores kompetente fysioterapeuter. Konsultationen udfolder sig gennem en samtale og undersøgelse, hvor fysioterapeuten vurderer dine ønsker og behov. Dernæst vil vi i et samarbejde tilrettelægge det bedste genoptræningsforløb til dig. Omfanget varierer altid fra person til person. Vi sørger for at genoptræningen altid tilpasses dig og dine ønsker, og den vil typisk bestå af fysioterapeutiske behandlinger og træning.

Genoptræning af knæ

Genoptræning af knæet tager udgangspunkt i, at dine knæmuskler og sener skal styrkes, så bevægelighed i leddene genetableres. Bor du i Hjallerup eller en anden by i nærheden af Dronninglund, så hjælper vi dig meget gerne med genoptræning af dit knæ. Der kan være flere årsager til, at et knæ skal genoptrænes.

Problemer med knæet kan skyldes sygdomme som gigt, smertetilstande i sener som løberknæ eller springerknæ samt skader på korsbåndet, ledbåndet, brusken, menisken eller ligefrem som senfølge af knoglebrud i knæet. Efter en operation i knæet vil du som regel få brug for at genoptræne dit knæ. Kontakt os meget gerne, hvis du er interesseret i at høre mere om vores genoptræningsforløb, der forløber sammen med en af vores erfarne fysioterapeuter.

Skal vi hjælpe dig?

Er dit genoptræningsforløb slut, men kan du mærke, at du har brug for mere træning? Det er kun dig, der kan mærke, om dit knæ har brug for mere træning, men vi er eksperter på området og vil hellere end gerne hjælpe dig med at tilrettelægge et genoptræningsforløb. Kontakt os meget gerne for en konsultation. Du kan kontakte os på 98 84 28 00 eller sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Klik her, hvis du ønsker at læse mere om vores genoptræningsforløb.


BeneFiT Nyheder

 • Akupunktur

  20. februar 2023

  Har du problemer med smerter flere steder i kroppen, vil en behandling med akupunktur ofte hjælpe dig. Er dine smerter over længere tid blevet forværret, og er de blevet et generende element i din hverdag, så anbefaler vi dig, at du søger hjælp hos din egen læge eller kontakter din lokale fysioterapeut. Er det blevet en hæmsko for dig med kraftige smerter i løbet af din dag, hvor det er svært at opretholde den normale arbejdsdag, og oplever du, at der er behov for flere hvil i løbet af din dag? Hos BeneFiT Odense er vi uddannet til at give dig en effektiv behandling med akupunktur.

 • Fysioterapi i Odense

  24. januar 2023

  Fysioterapi er med til at sikre, at kroppens funktioner fungerer optimalt. Har du problemer med smerter eller gener, kan du med fordel kontakte din lokale fysioterapeut, der kan hjælpe dig med disse. Fysioterapi hjælper dig med kroppens nervesystem, muskler, lede og knogler. Hensigten er at forbedre dens funktioner og bevægelser.

 • Graviditetsmassage

  20. december 2022

  Det er altid dejligt at gøre noget godt for dig selv eller en, du holder af. Hos BeneFiT i Dronninglund tilbyder vi graviditetsmassage. Under en graviditet kan der opstå forskellige gener, og derfor kan det være tiltrængt med en omgang massage.

 • Hvad er formålet med genoptræning?

  13. december 2022

  Formålet med genoptræning er at hjælpe dig tilbage efter en operation, skader eller længere tids sygdom. Målet med genoptræning er desuden optræning af din funktionsevne med fokus på at:

  • Opnå samme funktionsniveau som tidligere

  • Opnå det bedst mulige funktionsniveau

 • Smerter i skulderen

  9. december 2022

  Hvis du har ondt i din skulder, kan det skyldes flere ting. Det kan enten skyldes, at der er noget galt med selve skulderleddet, eller at der stråler smerter ud fra et andet sted i kroppen. Det kan f.eks. være fra en diskusprolaps i nakken.

© BeneFiT Danmark