Smerter i skulderen

Smerter i skulderen

Træning og skuldersmerter

Hvis du har ondt i din skulder, kan det skyldes flere ting. Det kan enten skyldes, at der er noget galt med selve skulderleddet, eller at der stråler smerter ud fra et andet sted i kroppen. Det kan f.eks. være fra en diskusprolaps i nakken.

Smerter i skulder

Skyldes dine skulderproblemer stråler fra et andet sted i kroppen, vil du typisk kunne bevæge skulderen frit, uden det giver dig smerter. Skyldes dine smerter i stedet, at der er noget galt med selve skulderen, så vil du typisk opleve smerter, når skulderen bevæges i en eller flere retninger.

Døjer du med smerter og gener fra din skulder, bør du få en professionel skulder screening. Hos BeneFiT Dronninglund kan vi tilbyde dig en skulderscreening udført af en af vores fysioterapeuter. De kan hjælpe dig med råd og vejledning samt forebyggelse af skader.

Flere årsager til smerter i skulderen

Skulderen består udover selve skulderleddet af muskler, musklersener, ledbånd og slimsække. De forskellige fragmenter kan give anledning til skuldersmerter enkeltvis men vil oftest forekomme i et samspil. Noget af det, der ofte er forbundet med skuldersmerter, er overbelastning af skulder, slidte sener, der er revet over og frossen skulder.

Du bør overveje en skulderscreening, hvis du lider af følgende problematikker:

 • Smerter fra skulder og nakkeregion
 • Frossen skulder
 • Impingement
 • Komplicerede skulderproblematikker
 • Smerter i forbindelse med sport
 • Nedsat bevægelighed i skulder
 • Smerter i arme.

Hvad er en skulderscreening?

Bor du i Brønderslev kommune og ønsker en uddybende forklaring af, hvad der kan være galt med din skulder, så kan vi anbefale dig at få foretaget en skulderscreening hos BeneFiT Dronninglund eller i en af vores andre klinikker i Nordjylland. I BeneFiT bliver screeningen lavet af en skulderfysioterapeut, der har specialviden omkring skulderproblematikker. Det betyder for dig, at du får en grundig udredning. Undersøgelsen hjælper med at afklare din bevægelighed, og kan give svar på, hvilken behandling der vil være bedst til dig.

Vi anbefaler, at du får lavet en skulderscreening, hvis du lider af smerter eller begyndende gener fra din skulder. Den kan give dig svar på, hvordan du undgår yderligere skade eller måske en skulderoperation. Vælger du at få hjælp hos os, så laver en af vores fysioterapeuter en plan med øvelser, som kan reducere og forebygge skuldersmerter.

Fysioterapi skulder øvelser

Hos BeneFiT har vi lavet en udførlig guide til dig med mange forskellige øvelser. Du finder tre træningsprogrammer til nakke/skulder. De indeholder forskellige øvelser, som er gode til at forebygge ømme muskler i nakke/skulder region. Ønsker du at se øvelserne, så finder du dem her.

Fysioterapi skulder

Du kan også få foretaget en skulderscreening for at undgå skulderskader. Er du håndboldspiller, svømmer eller golfspiller, så kan du med fordel få lavet en screening af din skulder. Disse sportsgrene kan nemlig ofte medføre skulderproblemer og smerter.

Du kan allerede i dag kontakte vores dygtige fysioterapeuter, hvis du vil prøve at få foretaget en skulderscreening. Du kan booke din tid online her. Du er også velkommen til at kontakte klinikken via kontaktformular eller på telefon.


BeneFiT Nyheder

 • Akupunktur

  20. februar 2023

  Har du problemer med smerter flere steder i kroppen, vil en behandling med akupunktur ofte hjælpe dig. Er dine smerter over længere tid blevet forværret, og er de blevet et generende element i din hverdag, så anbefaler vi dig, at du søger hjælp hos din egen læge eller kontakter din lokale fysioterapeut. Er det blevet en hæmsko for dig med kraftige smerter i løbet af din dag, hvor det er svært at opretholde den normale arbejdsdag, og oplever du, at der er behov for flere hvil i løbet af din dag? Hos BeneFiT Odense er vi uddannet til at give dig en effektiv behandling med akupunktur.

 • Fysioterapi i Odense

  24. januar 2023

  Fysioterapi er med til at sikre, at kroppens funktioner fungerer optimalt. Har du problemer med smerter eller gener, kan du med fordel kontakte din lokale fysioterapeut, der kan hjælpe dig med disse. Fysioterapi hjælper dig med kroppens nervesystem, muskler, lede og knogler. Hensigten er at forbedre dens funktioner og bevægelser.

 • Graviditetsmassage

  20. december 2022

  Det er altid dejligt at gøre noget godt for dig selv eller en, du holder af. Hos BeneFiT i Dronninglund tilbyder vi graviditetsmassage. Under en graviditet kan der opstå forskellige gener, og derfor kan det være tiltrængt med en omgang massage.

 • Hvad er formålet med genoptræning?

  13. december 2022

  Formålet med genoptræning er at hjælpe dig tilbage efter en operation, skader eller længere tids sygdom. Målet med genoptræning er desuden optræning af din funktionsevne med fokus på at:

  • Opnå samme funktionsniveau som tidligere

  • Opnå det bedst mulige funktionsniveau

 • Smerter i skulderen

  9. december 2022

  Hvis du har ondt i din skulder, kan det skyldes flere ting. Det kan enten skyldes, at der er noget galt med selve skulderleddet, eller at der stråler smerter ud fra et andet sted i kroppen. Det kan f.eks. være fra en diskusprolaps i nakken.

© BeneFiT Danmark